• هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

    آشنایی با اصول و روش‌های نورپردازی مدرن در دکوراسیون داخلی

    اصول و روش‌های نورپردازی مدرن در دکوراسیون داخلی

    یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های دکوراسیون داخلی و دکوراسیون فضای باز، نورپردازی (Lighting) است. نورپردازی به انواع و سبک‌های مختلفی انجام می‌شود که یکی از محبوب‌ترین‌های آن‌ها، نورپردازی مدرن (Modern Lighting) است.

    با اینکه خیلی از مردم و حتی کارشناس‌های دکوراسیون، این سبک را با نورپردازی امروزی (Contemporary Lighting)، اشتباه می‌گیرند، اما این دو سبک، تفاوت‌هایی با همدیگر دارند. نورپردازی به سبک مدرن، به خوبی با انواع دکوراسیون داخلی و خارجی ترکیب می‌شود و آن‌ها را تکمیل می‌کند.

    در این مقاله می‌خواهیم هر چیزی را که باید در رابطه با این سبک جدید نورپردازی بدانید، برای شما توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

    دو سبک نورپردازی امروزی و مدرن، چه تفاوت‌هایی با هم دیگر دارند؟

    تفاوت‌های نورپردازی امروزی و مدرن نوران
منزل و پذیرایی

    معمولا، دو عبارت نورپردازی امروزی و نورپردازی مدرن، به اشتباه، به جای هم دیگر به کار می‌روند. اگر بخواهیم خیلی ساده و سرراست برای شما توضیح دهیم، می‌توانیم بگوییم که نورپردازی به سبک مدرن، یک سبک مربوط به گذشته است اما نورپردازی امروزی، به سبک کنونی و نوآورانه نورپردازی گفته می‌شود.

    برای اینکه تفاوت این دو سبک را بهتر توضیح دهیم، باید کمی بیشتر به مفهوم دو عبارت امروزی و مدرن، بپردازیم. عبارت Contemporary به معنی امروزی، از ۴۰۰ سال پیش در متون انگلیسی دیده شده اما تنها از سال ۱۸۶۶ به بعد، در معنی کنونی آن، یعنی «امروزی»، به عنوان صفتی برای توصیف هنر، طراحی، ادبیات و معماری کنونی، به کار رفته است. در مقابل، مدرن، صفتی است که از قرن نوزدهم برای توصیف اثرات صنعتی شدن روی طراحی هنر، ادبیات و معماری، به رفته است.

    از آن‌جایی که امروزه، سال‌ها از دوران آغاز صنعتی شدن جهان و پدید آمدن مفهوم مدرنیزه می‌گذرد، می‌توان گفت که نورپردازی مدرن، نوعی سبک قدیمی محسوب می‌شود و مربوط به گذشته است. در واقع، دوران مدرنیزه، تقریبا در دهه ۱۹۷۰ به پایان رسیده است.

    با وجود این تفاوت، از آن‌جایی که اکثر طراحان داخلی، نورپردازی امروزی را تحت عنوان نورپردازی مدرن می‌شناسند، منظور ما نیز از نورپردازی به سبک مدرن در این مقاله، همان نورپردازی امروزی است.

    وجه تمایز نورپردازی مدرن چیست؟

    در صنعت دکوراسیون داخلی از شیوه‌های نورپردازی مختلفی، مثل صنعتی، طبیعی، کلاسیک و … استفاده می‌شود. نورپردازی به شیوه مدرن، تفاوت‌ها و شباهت‌های بسیاری با دیگر شیوه‌های نورپردازی دارد اما به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردش، محبوبیت بالایی پیدا کرده است.

    نورپردازی مدرن را می‌توان در سه مفهوم زیر، خلاصه کرد:

    • روشنایی حداکثری: این نوع شیوه نورپردازی، با هدف روشن‌تر کردن محیط تا حد امکان، انجام می‌شود و می‌توان آن را نسخه کامل‌تری از نورپردازی طبیعی دانست. بنابراین، برای فضاهای کاری، آشپزخانه، اتاق پذیرایی و سالن‌های مطالعه، مناسب است
    • هندسه: یکی از ویژگی‌های این سبک، ایجاد شکل‌های هندسی مثل دایره‌ها، مربع‌ها، منحنی‌ها و چندضلعی‌ها با اهداف زیبا‌شناسانه است.
    • لاکچری: از ترکیب روشنایی و اشکال هندسی، یک نورپردازی بسیار باکلاس و لاکچری ایجاد می‌شود که واقعا همه‌پسند و محبوب است.

    روش‌هایی برای اجرای نورپردازی مدرن منزل

    حالا که با مفهوم مدرنیته در نورپردازی و سه مؤلفه اصلی آن آشنا شدید، چندین روش ساده و کاربردی را برای اجرای این شیوه از نورپردازی در دکوراسیون‌های داخلی، به شما معرفی می‌کنیم.

    نورپردازی خطی

    نورپردازی خطی ریلی نوران منزل

    این نوع نورپردازی، جایگزینی مدرن و زیبا‌تر برای نورپردازی از مرکز سقف است که در راهروها و فضاهای بزرگ، با فرآهم آوردن روشنایی پیوسته و سایه‌های بسیار کم، خیلی خوب از آب در می‌آید.

    نورپردازی از کف

    نورپردازی از کف نوران - روف گاردن

    این نوع از نورپردازی، با ترکیبی از زیبایی، کاربرد و کلاس بالا، نوع کاملی از نورپردازی مدرن است. بهترین شیوه برای پیاده‌سازی این نوع نورپردازی، نصب کردن لامپ‌ها در گوشه‌های اتاق و به سمت مرکز اتاق است.

    نورپردازی دیواری

    نورپردازی دیواری نوران منزل

    امروزه، استفاده از سیستم‌های روشنایی دیوارکوب در سرویس‌های بهداشتی محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است. این دیوارکوب‌ها می‌توانند در هر شکلی باشند اما بهترین اشکال هندسی برای دیوارکوب‌های روشنایی، اشکال دایره، مربع، مستطیل و بیضی هستند. این دیوارکوب‌ها را می‌توانید هم روی دیوار و هم روی سقف، نصب کنید.

    نورپردازی تقویت شده با شیشه و آینه

    نورپردازی تقویت شده با شیشه و آینه نوران

    یک روش بسیار عالی برای نورپردازی مدرن، استفاده از شیشه‌ها و آینه‌ها برای تقویت نور و افزایش روشنایی محیط است. شما می‌توانید با استفاده از بطری‌ها، لوسترها و آباژورها، نور را به طور بهینه در فضا پخش کنید و نمایی مدرن به دکوراسیون داخلی بدهید.

    نورپردازی تک رنگ

    نورپردازی تک رنگ نوران

    راه دیگر برای مدرنیزه کردن نورپردازی در دکوراسیون داخلی، استفاده از نور تک رنگ است. با این روش، همه بخش‌های سازنده دکوراسیون، شامل دیوارها، مبلمان، تابلوها و … یک‌رنگ و یک‌دست می‌شوند. با این کار، دکوراسیون داخلی بسیار باکلاسی ایجاد می‌شود.

    نورپردازی چند رنگ

    نورپردازی چند رنگ نوران

    ترکیب رنگ‌های متضاد یا مکمل، روش دیگری برای نورپردازی نمای مدرن و ایجاد نمایی باکلاس و زیبا در دکوراسیون داخلی است. برای اینکه بهترین نتیجه ممکن را از این روش بگیرید، می‌توانید یکی از رنگ‌های متضاد را روی سطوح و پخش‌کننده‌های نور، مثل لوسترها، تابلوها، شیشه‌ها، آینه‌ها و حتی خود لامپ‌ها، به کار ببرید. بنابراین، به جای استفاده از یک لوستر نقره‌ای در یک فضای قرمز و نارنجی، از ترکیب نور قرمز و لوستر نارنجی استفاده کنید.

    بایدها و نبایدهای نورپردازی نمای مدرن

    با اینکه شاید این سبک از نورپردازی، خیلی پیچیده به نظر نرسد، اما رعایت بعضی از نکات ساده و پیش پا افتاده، می‌تواند تأثیر زیادی در نتیجه نهایی داشته باشد. در زیر، مهم‌ترین بایدها و نبایدهای نورپردازی به سبک مدرن را برای شما آورده‌ایم:

    ۱- از حباب‌های رنگی برای لامپ‌ها استفاده نکنید: استفاده از حباب‌های رنگی برای لامپ‌ها در یک حوزه کاملا متفاوت از نورپردازی قرار می‌گیرد و با سبک مدرن، ارتباطی ندارد.

    ۲- در میزان نورپردازی، افراط نکنید: در نورپردازی مدرن، کیفیت، اهمیت بیشتری از کمیت دارد. بنابراین، در تعداد لامپ‌ها و متعلقات، افراط نکنید.

    ۳- از طرح‌های خاص و منحصر به فرد استفاده کنید: یکی از نکاتی که در این نوع نورپردازی اهمیت ویژه‌ای دارد، منحصر بودن شکل‌ها و طرح‌های مورد استفاده است. برای مثال، از میان یک لامپ دارای شکل معمولی و ساده و یک لامپ دارای یک شکل خاص مثل یک سیب، بدون تردید، دومی را انتخاب کنید.

    ۴- هیچ بخشی از دکوراسیون داخلی را از قلم نیندازید: نورپردازی به سبک مدرن، در هر نوع فضایی، از اتاق خواب و سرویس بهداشتی گرفته تا آشپزخانه و پذیرایی، قابل استفاده است. وقتی که این شیوه نورپردازی را انتخاب ‌می‌کنید، قاعده زیبایی‌شناسی این است که تمام اتاق‌ها و فضاهای منزل یا دفتر کاری را به همین شیوه، نورپردازی کنید.

    جمع‌بندی

    نورپردازی، جزئی ناپذیر از دکوراسیون داخلی و طراحی فضای باز است. نورپردازی به سبک مدرن، سبک خاصی است که سه مؤلفه اصلی آن، روشنایی حداکثری، هندسه خاص و لاکچری بودن هستند.

    در این مقاله، روش‌های مختلفی برای اجرای نورپردازی مدرن منزل به شما معرفی کردیم. فرقی ندارد که از کدام روش استفاده می‌کنید، مهم این است که از حباب‌های رنگی برای لامپ‌ها استفاده نکنید، در میزان نورپردازی افراط نکنید، خلاق باشید، از طرح‌ها و شکل‌های منحصر به فرد استفاده کنید و هیچ بخشی از دکوراسیون داخلی را از قلم نیندازید. درصورت نیاز به هرگونه مشاوره، با ما تماس بگیرید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *