چراغ شارژی یکی از انواع چراغ است که پرتابل بودن و قابلیت استفاده هنگام نبود برق آن را از دیگر چراغ ها متمایز می کند. امروزه به علت مشغله های زیاد و زندگی ماشینی کمتر کسی به خلاقیت و ساختن ابزار رو می آورد و معمولا خرید محصولات آماده را ترجیح می دهیم. برای اینکه آخر هفته یا در اوقات بیکاری بتوانیم خودمان یک چراغ شارژی جذاب بسازیم، روش های مختلفی وجود دارد. پیش از اقدام برای ساختن چراغ شارژی باید وسایل مورد نیاز، ال ای دی ها و کیت های ضروری برای ساخت چراغ شارژی را از لوازم تخصصی نور پردازی مانند نوران یا الکتریکی ها تهیه کنیم. معمولا با پیشرفت تکنولوژی بسیار از کیت ها و اتصاالات از قبل آماده نصبند. موارد مورد نیاز برای ساخت چراغ شارژی عبارتند از: درایور یا بورد، ال ای دی، باتری و لیتیوم یون.
اجزای چراغ َشارژی و کاربرد آن ها
اولین و کاربردی ترین جز چراغ شارژی برد، درایور یا مدار آن است. کنترل وولتاژ، فرمان های چراغ و تنظیم نور چراغ توسط برد انجام می گیرد. در چراغ های شارژی پیشرفته تر برد های جدیدی ساخته شده که قابلیت تنظیم دما، نمایشگر و تنظیم نوع و رنگ نور را نیز دارند. شما می توانید نسبت به ابعاد چراغی که می سازید برد با ابعاد مختلفی تهیه کنید ولی رایج ترین برد چراغ شارژی معمولا بین 16 تا 20 میلی متر قطر دارند. هنگام خرید برد چراغ حتما به چند نکته توجه داشته باشید، سایز برد، ولتاژ ورودی و خروجی نسبت به ال ای دی ها و ظرفیت ولتاژ آن ها و حالت های مختلف نور دهی بورد ها.
همانطور که گفته شد بورد و درایور های معاصر انواع مختلفی دارند و نسبت به سلیقه شما می تواند کاربری بورد نیز متفاوت باشد، از نوع چشمک زن و تایمر دار تا نوع رنگی و تزیینی. بورد هایی که برای چراغ های تزیینی استفاده می شود معمولا نیاز به ال ای دی های دارند که امکان تغییر یا رقص نور داشته باشند. امروزه برای زیباسازی و دیزاین لوازم الکتریک نیز بسیار استفاده از این ال ای دی های رنگی در بدنه یا قاب رایج شده است. از جمله برد های معروف و کاربردی می توان به برد 32 وات CREE XHP70 12V-6V، 19 وات CREE XHP50 12V-12V و بورد 10 وات 16 میلیمتری اشاره کرد.
شرکت نوران به شکل تخصصی در ارائه و فروش انواع لوازم نور پردازی و انواع ال ای دی فعالیت دارد. شما پس از تهیه لوازم اولیه ساخت چراغ شارژی برای خرید بهترین و مناسب ترین نوع ال ای دی برای چراغتان می توان به وبسایت نوران یا فروشگاه های معتبر آن مراجعه کنید. جدا از اینکه مناسب ترین ال ای دی با تنوع مختلف را می توانید انتخاب کنید مشاوران نوران نیز می توانند در انتخاب ال ای دی مناسب سلیقه و تجهیزاتتان را معرفی کنند.
یکی از دلایل مهمی که در چراغ های شارژی امروز از ال ای دی استفاده می کنند طول عمر بالا و مصرف انرژی کمتر آن نسبت به چراغ قوه های پلیسی قدیمی است. مصرف کم انرژی به شما کمک می کند با یک باطری که ظرفیت مناسبی دارد بتوانید ساعت ها بدون نیاز به شارژ از چراغ شارژی استفاده کنید. همچنین از دیگر قابلیت های ال ای دی های معاصر اشکال و ابعاد مختلف انواع آن ها و کاربرد های متنوع آن هاست.
ال ای دی ها امکان قابلیت تغییر میزان نور، تغییر کیفیت نور، تغییر روش نور دهی و حتی تغییر رنگ را به شما خواهند داد. یکی از موارد مهمی که در تهیه ال ای دی باید به آن توجه داشته باشید، ولتاژ ورودی و ظرفیت ال ای دی است. نسبت به بوردی که تهیه کرده اید، مقاومت بدنه، نوع باتری و ظرفیت باتری می توانید ال ای دی مناسب چراغتان را تهیه کنید.
مطالب پیشنهادی:
جمع بندی، چرا چراغ خود را بسازیم؟
در کل ساختن هرچیزی مخصوصا لوازم الکتریک وقتی خروجی با سلیقه خودتان باشد حس خوب خلق می دهد. یکی از مهم ترین مزایای ساختن چراغ شارژی اختصاصی خودتان کاستومایز یا شخصی بودن آن است . نسبت به سلیقه و کاربری مورد نیازتان می توانید از انواع مختلف قاب و بدنه در طرح ها و رنگ های مختلف. از انواع ولتاژ و باتری مورد نیاز و ال ای دی دلخواهتان استفاده کنید.
یکی از مهم ترین مزایای ساختن چراغ خودتان نیز احتمالا به صرفه بودن و صرفه جویی در هزینه خواهد بود. تهیه لوازم از فروشگاه های تخصصی و نصب آن قطعا به صرفه تر از تهیه چراغ آماده است. جدا از آن شما به دلخواهتان حتی می توانید چراغی با قدرت بالاتر از چراغ های شارژی موجود در بازار بسازید. یکی از موانع مهم در ساختن چراغ شخصی شاید داشتن لوازم نصب آن باشد.
قبل از اقدام به تهیه لوازم حتما توجه داشته باشید که لوازم برق کاری مانند لهیم یا آچارها و پیچ های مناسب را نیز در اختیار داشته باشید. همچنین به علت اینکه بورد این چراغ ها و ال ای دی ها بسیار به ضربه و فشار حساسند حتما هنگام نصب و وصل کردن هر کدام به ظرافت و دقت در اتصال ها توجه کنید. فشار وارده به ال ای دی یا بورد شاید در کوتاه مدت عیب خود را نشان ندهد اما روی کیفیت و طول عمر چراغ شما تاثیر مستقیم خواهد داشت.