در گذشته نورپردازی فضای باز با توجه به اینکه فقط در تاریکی شب به آن احساس نیاز میشد اغلب نادیده گرفته میشد اما امروزه با توجه به جلوههای فوقالعاده ای که این نوع نورپردازی (حتی در روشنایی روز!) میآفریند، اهمیت آن بیش از پیش نمایان شده است.
اگر با یک پلان نورپردازی صحیح و اصولی برای انجام این کار اقدام کنید، تأثیر آن را در جذابیت و زیبایی فضای مورد نظرتان خواهید دید. حال چه کاربرد آن مسکونی باشد و چه تجاری. علاوه بر آن، با این کار سطح امنیت محیط شما هم ارتقا یافته و با خیال آسودهتری از آن استفاده میکنید و این یعنی آرامش روانی!
پروژه نورپردازی سانا سنتر – نوران
ما در ادامه 6 نکته کلیدی جهت نورپردازی بیرون ساختمان را به شما علاقهمندان ارائه خواهیم کرد که میتوانید با بهکارگیری آنها یک پروژه نورپردازی موفق را تجربه کنید.
نماهای معماری را برجسته کنید
قسمتهایی از ساختمان شما که دارای جلوههای زیبای معماری هستند برای افزایش جذابیت آن استفاده شدهاند اما آیا در تاریکی شب هم این کارایی را دارند؟!
مسلماً این طور نیست! پیشنهاد ما استفاده از چراغهایی است که نور را به سمت بالا پرتاب میکنند.این نوع نورپردازی نماهای معماری محیط شما را در شب به خوبی نمایان میکنند و جلوههای زیبایی به ساختمان شما میبخشند.
نکته مهم
اگر فضای محوطه شما نمای معماری خاصی ندارد نگران نباشید! شما میتوانید برای جذابیت نورپردازی از عناصر طبیعی محوطه موردنظرتان استفاده کنید و آنها را برجستهتر نشان دهید. درختان و بوتههای گیاه، دیوارهای اطراف محوطه و یا اطراف حوضچه یا استخرهای آب میتوانند گزینههای مناسبی برای این امر باشند.
مسیر رفت و آمد را برای امنیت بیشتر روشن کنید
جدا از بحث جذابیت محیط، نورپردازی فضای پیرامون شما در افزایش امنیت آن نقشی حیاتی دارد. امنیت از چه نظر؟! هم از نظر اینکه دید کافی برای رفت و آمد شما و مهمانانتان فراهم میشود که این خود از حوادث احتمالی پیشگیری میکند و هم از این نظر که راه برای ورود افراد مزاحم هم ناهموار خواهد شد! یک محوطه با نور کافی از بروز هرگونه سرقت از محل زندگی شما جلوگیری خواهد کرد.
پیشنهاد میکنیم به جای استفاده از چراغهایی با کابل و سیمهای متعدد از چراغهای سولار و چراغهای دفنی یا زیرپله ای استفاده کنید که هم کممصرفتر است و هم مزاحمتی برای رفت و آمدتان ایجاد نمیکند.
از تکنیک نور و سایه استفاده کنید
برای یک نورپردازی موفق به دنبال چراغهای خاص و نایاب نباشید بلکه سعی کنید که از تجهیزات روشنایی مناسب و در موقعیت صحیح استفاده کنید. یک ترفند خوب برای افزایش جلوه یک بنا، بازی با سایههاست. یعنی قسمتی را روشن کنید و طوری چراغ را جانمایی کنید که بر روی قسمتی دیگر سایه بیندازد. این قسمت میتواند یک بوته گیاه و یا یک ستون باشد.
نورپردازی عمومی و برجسته را ترکیب کنید
نورپردازی عمومی برای روشنایی کلی محیط و نورپردازی برجسته برای ایجاد یک روشنایی دکوراتیو در فضای بیرونی شما به کار میرود. هنگامی که این دو سبک با یکدیگر ترکیب میشوند منظره زیبایی را خلق میکنند.
به طور مثال میتوانید از روشنایی عمومی جلوی درب و در مسیر رفت و آمد استفاده کنید و از تکنیک نورپردازی برجسته برای تأکید بر قسمتهایی همچون حوضهای آب و مجسمهها استفاده کنید. هم چنین میتوانید برای زیبایی دیوارهای اطراف محوطه از چراغهای دیواری مخصوص فضای باز استفاده کنید.
نکته مهم
در بهکارگیری این روش دقت داشته باشید که تعادل را رعایت کرده و از ایجاد روشنایی بیش از حد استاندارد پرهیز کنید که به نمای ظاهری ساختمان شما لطمه وارد نشود.
از چراغهای پایه بلند استفاده کنید
استفاده از چراغ پایه بلند تأثیر زیادی روی جلوه بصری فضای موردنظر شما خواهد داشت. نور گرم و دلنشینی که از این نوع چراغها ساطع میشود به شما حس آرامش بخشیده و فضا را جذابتر نشان میدهد.
پروژه نورپردازی برج مریم – نوران
یک تکنیک پرکاربرد، استفاده از یک جفت از این چراغها در انتهای مسیر و نرسیده به درب ورودی ساختمان میباشد که تصویر یک ورودی رؤیایی را برایتان رقم میزند. این نوع نورپردازی، مهمانان و مشتریهای شما را با یک نور دلنشین به سمت درب ورودی ساختمان شما هدایت میکنند و این گونه حس خوشی را در بدو ورود، به ایشان القا میکند.
از چراغ های LED استفاده کنید
مهمترین نکته در نورپردازی فضای باز، استفاده از چراغهایی با عمر بالا و دوام طولانی است که مصرف کمی هم داشته باشند چون احتمالاً زمان روشنایی آنها بیش از لامپهای بهکاررفته در دیگر نقاط خواهد بود.
استفاده از چراغهای LED به دلیل ظرافت و زیبایی و نیز برآورده کردن تمام نیازهای گفته شده یک انتخاب هوشمندانه است. کارشناسان نورپردازی امروزه به دنبال محصولاتی با مصرف بهینه انرژی و با عمر طولانی هستند.
درجه IP نشان دهنده چیست؟
موضوع دیگری که در این چراغها خودنمایی میکند بحث مقاومت آنها در برابر شرایط مختلف آب و هوایی است.
برای درجه بندی این چراغها از مفهومی به نام IP استفاده میشود که بنا بر تعریف مؤسسه استانداردهای برق و الکترونیک (International Electrotechnical Commission (IEC ، شامل دو عدد است.
عدد اول نشان دهنده مقاومت چراغ در برابر گردوغبار و عدد دوم نشان دهنده مقاومت در برابر آب و رطوبت است. لازم به ذکر است که معمولاً برای فضاهای بیرونی از چراغهایی با درجه IP بالای 44 استفاده میگردد.
اهمیت چراغهای تایمر دار در نورپردازی فضای باز
یک راهکار بسیار اساسی در نورپردازی بیرون ساختمان، استفاده از چراغهای LED تایمر دار است.
در مواقعی که شما فراموش میکنید که چراغهای Outdoor را روشن و یا خاموش کنید، اهمیت استفاده از تایمر مشخص میشود که به راحتی میتواند این امر را مدیریت کرده و از مصرف بیش از حد انرژی نیز جلوگیری کند.
در پایان باید گفت که امروزه طراحی بیرونی سازه به اندازه طراحی داخلی آن مهم است. شما هم اگر میخواهید که یک فضای زیبا را در محیط کار و یا زندگی خود بسازید لازم است که به نورپردازی فضای آزاد محیطتان توجه کرده و با بکار بستن ترفندهای سادهای که در این مقاله به شما عزیزان ارائه گردید، یک جو دلنشین و آرامش بخش برای خود و اطرافیانتان رقم بزنید.